NVvR Sandwichcursus Skelet Radiologie

Welkom bij de cursus musculoskeletale (MSK) radiologie!

Het is gelukt een zeer enerverend en veelzijdig programma neer te zetten, waarin de aantrekkelijkheid van de MSK radiologie middels een mix van state of art onderwerpen, diepgang, vernieuwing, en klinische relevantie wordt geëtaleerd. Natuurlijk is er een update van de veel voorkomende onderzoeken van de grote gewrichten, knie en schouder, met zowel ruimte voor de verwachtingen van de aanvrager, als de gestructureerde aanpak van de verslaglegging. Ik ben zeer verheugd dat we in deze sessie van de samenwerking met en de expertise van onze Vlaamse collega's kunnen genieten.

Daarnaast is er ruimte gemaakt voor de kleinere gewrichten, enkel en pols, met aandacht voor de waarde van diverse radiologische modaliteiten alsook de biomechanische achtergrond van de klachten.

In de sessie sport wordt aandacht besteed aan overbelasting als oorzaak van pathologie, zowel bij de volwassen als adolescente patiënt. Tevens zal er worden gekeken naar de rol van radiologie bij
het paard. We zijn bijzonder verheugd dat de borging van technische scholing, welke is ondergebracht bij de onderwijscommissie, op een prima manier is terug te vinden in het programma, met voordrachten over hoog veld MRI en MSK echografie. Belangrijke onderwerpen als beenmerg evaluatie en de pijnlijke heup, met als hot item Femoro Acetabulaire Impingement worden voor het voetlicht gebracht door twee erkende internationale experts, beiden prominente leden van de European Society of Musculoskeletal Radiology (ESSR) en bovenal excellente teachers.
In de moderne tijd wordt de medisch specialist ook geacht zich bij- en na te scholen in andere competenties dan strikt medische kennis. Vandaar dat de onderwijscommissie gekozen heeft in dit programma aandacht te besteden aan zaken gerelateerd aan de dagelijkse bedrijfsvoering en communicatie.

Namens de onderwijscommissie nodig ik u van harte uit deel te nemen aan deze cursus.

Mario Maas, cursusleider

 
Datum:
2 februari 2010 tot en met 5 februari 2010
Plaats:
De Reehorst, Ede
Website:
http://www.radiologen.nl

Waar Cobra Medical voor staat!

  • Wij zijn een vernieuwend bedrijf;
  • De patiënt staat bij ons centraal;
  • We leveren producten/diensten met een toegevoegde waarde;
  • Onze medewerkers zijn gekwalificeerd.

 

Cobra Bestelformulier

Download het Cobra Bestelformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Cobra Medical.

Afmelden

Afmelden nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Aanmelden