Symposium ter gelegenheid van de oprichting van de Dutch Pancreatic Cancer Group (DPCG)

congreswoe16nov2011.jpgOp 16 november 2011 organiseren wij in het Spant! te Bussum een symposium ter gelegenheid van de oprichting van de Dutch Pancreatic Cancer Group (DPCG). Tijdens dit symposium staat de behandeling van pancreastumoren centraal. Actuele thema’s zoals de centralisatie van de zorg en multidisciplinaire behandeling van deze patiënten zullen aan bod komen. Ook zal er een belangrijk deel van het programma ingericht worden om de (toekomstige) studies op dit gebied met elkaar te bediscussiëren. Hierbij zal uw actieve bijdrage zeer gewaardeerd worden.

Naast specialisten uit eigen land hebben we ook de chirurg Markus Büchler uit Heidelberg en de medisch oncoloog Jens Stieler uit Berlijn bereid gevonden om hun visie te geven op belangrijke ontwikkelingen bij de behandeling van pancreastumoren.

De behandeling van pancreas- en periampullaire tumoren vergt in toenemende mate een multidisciplinaire benadering waarbij onder andere medisch oncologen, radiotherapeuten, MDL-artsen, chirurgen, radiologen, pathologen en verpleegkundig specialisten een belangrijke rol spelen. Het congres is dan ook nadrukkelijk bedoeld voor alle geïnteresseerden uit al deze medische disciplines. Alleen door een verdergaande integratie van zorg en multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek kunnen de resultaten van de behandeling en de zorg voor deze patiënten in Nederland naar een hoger niveau getild worden. Om deze samenwerking vorm te geven is het initiatief genomen om de DPCG op te richten die zich ten doel stelt om:

  • 1. Multidisciplinair wetenschappelijk onderzoek naar pancreas - en periampullaire tumoren te verrichten
  • 2. De kwaliteit van zorg bij de behandeling van patiënten met pancreastumoren middels auditing te verbeteren
  • 3. Bij- en nascholing middels symposia en werkgroepbijeenkomsten te verzorgen

Informatie over de Dutch Pancreatic Cancer Group (DPCG) is te vinden op de website www.dpcg.nl.

Wij hopen dan ook dat wij u op 16 november a.s. mogen verwelkomen en tevens dat u het initiatief om de DPCG op te richten ondersteunt.

Namens het bestuur van de Dutch Pancreatic Cancer Group,

Olivier Busch, voorzitter / Ignace de Hingh, secretaris / Quintus Molenaar, penningmeester / Marc Besselink / Marco Bruno / Dick Richel / Geert Jan van Tienhoven

 
Datum:
16 november 2011
Plaats:
Spant! te Bussum
Website:
htpp://www.dpcg.nl

Download hier het programma:

Download aankondiging_dpcg.pdf
Pdf, 470Kb

Waar Cobra Medical voor staat!

  • Wij zijn een vernieuwend bedrijf;
  • De patiënt staat bij ons centraal;
  • We leveren producten/diensten met een toegevoegde waarde;
  • Onze medewerkers zijn gekwalificeerd.

 

Cobra Bestelformulier

Download het Cobra Bestelformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Cobra Medical.

Afmelden

Afmelden nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Aanmelden