Radiologische interventiedag Nederland

De laatste jaren is er veel veranderd op het gebied van de interventieradiologie, niet alleen in Nederland maar ook in Europa. In Europa is interventieradiologie als apart specialisme van de algemene radiologie erkend door de UEMS. In Nederland is de registratie voor interventieradiologen afgerond, is er een landelijke opleiding interventieradiologie gestart en is er een convenant met de vaatchirurgen over werk en scholing.  

Interventieradiologie is een volwassen vak en bij een volwassen vak hoort ook professionele na- en bijscholing. Ook wordt steeds duidelijker dat interventie radiologie een vak is dat je samen in een team moet doen, hierbij spelen zowel de artsen als de laboranten samen een essentiële rol. De gespecialiseerde interventie laborant wordt in steeds meer ziekenhuizen gezien. In sommige ziekenhuizen verrichten laboranten zelf ingrepen. Om de kwaliteit van het team te onderhouden is specifieke wetenschappelijke informatie voor deze doelgroep van belang.

De RIDN 2013 is daarom ook bedoeld voor het hele interventieteam en zal net als bij de zeer succesvolle editie van 2011 sessies hebben voor alle leden van het team, parallel en gemeenschappelijk. Er zullen vooral onderwerpen worden behandeld die niet op andere meetings in Nederland worden behandeld of die zeer specifiek zijn voor de interventieradiologie.

De RIDN is ook een uitstekende mogelijkheid om de collega’s van de andere interventieteams te leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Er is ruime gelegenheid om op de technische expositie kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen.

Op donderdag 17 januari 2013, voorafgaande aan het RIDN congres vinden een zestal Hands-on Workshops plaats, waar radiologen, fellows en radiologische interventielaboranten zich beperkt voor kunnen inschrijven. Het maximum aantal deelnemers is 15 per workshop. Schrijf u dus snel in! Wij hopen u in groten getale op vrijdag 18 januari 2013 te ontmoeten tijdens de RIDN in Ede

Auke Nawijn† // Hans van Overhagen // Jim Reekers

  • 17 januari 2013: Hands-on Workshops
  • 18 januari 2013: Radiologische Interventie Dag Nederland (RIDN)
 
Datum:
17 januari 2013 tot en met 18 januari 2013
Plaats:
De Reehorst, Ede
Website:
http://www.congresscare.com/congress/radiologische_interventie_dag_nederland_-ridn-/78/

Klik hier voor het programma.

Waar Cobra Medical voor staat!

  • Wij zijn een vernieuwend bedrijf;
  • De patiënt staat bij ons centraal;
  • We leveren producten/diensten met een toegevoegde waarde;
  • Onze medewerkers zijn gekwalificeerd.

 

Cobra Bestelformulier

Download het Cobra Bestelformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Cobra Medical.

Afmelden

Afmelden nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Aanmelden