Therapie op Maat 2013 - 5e Interdisciplinaire congres van de NVCO, NVMO en NVRO

Geachte collega’s,

Hierbij presenteren wij u het programma van het vijfde multidisciplinaire “Therapie Op Maat” (TOM) congres van de NVCO, NVMO en NVRO, verenigd in SONCOS. Het congres zal plaatsvinden op (6), 7 en 8 februari 2013 in Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem. De vier voorgaande bijeenkomsten werden met elk ongeveer 400 deelnemers, gelijk verdeeld over de drie disciplines, door u zeer positief beoordeeld.

Dit sterkt ons in de gedachte dat TOM in een behoefte voorziet en we hopen u ook nu weer in groten getale te mogen ontmoeten. De programmering van het vijfde TOM congres is opnieuw gevarieerd en geënt op de dagelijkse oncologische praktijk. Ontwikkelingen op het gebied het veelvuldig voorkomende mammacarcinoom en rectumcarcinoom zullen ook nu niet ontbreken. In de sessie nieuwe ontwikkelingen in de zorg is onze gastspreker Bas Bloem, nationale Zorgheld 2011, en initiatiefnemer van het ParkinsonNet, dat het predicaat “meest bijzondere Parelproject van ZonMW” heeft gekregen in 2011. In deze sessie zullen we horen hoe dit initiatief als voorbeeld zou kunnen fungeren voor oncologische netwerken.

Bekende voortrekkers op het gebied van prostaatcarcinoom, beeldvormende diagnostiek en de lokale behandeling van gemetastaseerde ziekte brengen u op de hoogte van de huidige stand van zaken. In samenwerking met onze sponsoren wordt het programma afgewisseld met enkele mini sponsor symposia. Nieuw dit jaar is het wetenschapscafé met poster presentaties door leden van NVMO, NVCO en NVRO. De posters zijn recent gepresenteerd op internationale congressen zoals ECCO, ESMO, ASCO, ESTRO en ESSO. Op deze manier hopen wij dat er nog meer kruisbestuiving van nieuwe ontwikkelingen ontstaat.

De donderdag zal worden afgesloten met in- en ontspanning in de vorm van een multidisciplinair circuit waarbij in teamverband een parcours wordt afgelegd. De prijsuitreiking is op donderdagavond tijdens het diner dat wordt gevolgd door een spetterend feest. Op de avond vóór het congres (6 februari) zal voor collega’s in opleiding tot radiotherapeut oncoloog of medisch oncoloog en voor jonge chirurgen in vervolgopleiding tot oncologisch chirurg een speciale avond georganiseerd worden. Begeleid door ervaren leden van de programmacommissie wordt in multidisciplinaire samenstelling aan de hand van een probleemstelling een innovatieve klinische trial ontworpen. Drie groepen nomineren zich voor de prijs voor het Beste Trial Plan en zij kunnen hun plannen plenair presenteren op donderdag 7 februari. We hopen dat veel vertegenwoordigers van de jonge garde gebruik zullen maken van deze interactieve uitdaging. 

We zijn ervan overtuigd dat ook dit vijfde multidisciplinaire TOM congres weer een klinkend succes wordt en zal stimuleren tot verdieping van de onderlinge samenwerking.

Voor snelle inschrijvers geldt een gereduceerd tarief.

Tot ziens op (6) 7 en 8 februari 2013 in Papendal!

 
Datum:
7 februari 2013
Plaats:
Hotel en congrescentrum Papendal, Papendallaan 3, 6816 VD, Arnhem
Website:
http://www.congresscare.com/congress/therapie_op_maat_2013/94/

Klik hier voor het programma.

Waar Cobra Medical voor staat!

  • Wij zijn een vernieuwend bedrijf;
  • De patiënt staat bij ons centraal;
  • We leveren producten/diensten met een toegevoegde waarde;
  • Onze medewerkers zijn gekwalificeerd.

 

Cobra Bestelformulier

Download het Cobra Bestelformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Cobra Medical.

Afmelden

Afmelden nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Aanmelden