Chirurgendagen 2013

Inleiding

Geachte collegae,

Op 30 november vond in het Nieuwe Luxor theater in Rotterdam de Lustrumdag ter gelegenheid van het 110-jarig bestaan van de NVvH plaats. Getuige de vele positieve reacties die wij hebben mogen vernemen, is ons doel, een gezamenlijke leerzame en feestelijke dag te vieren, gehaald. Ook de opkomst was met bijna 1300 deelnemers ongekend hoog.

Inmiddels heeft U de vooraankondiging voor de Chirurgendagen 2013 voor zich. Deze worden gehouden op 30 en 31 mei in Veldhoven. Ook voor deze Chirurgendagen hopen we dankzij het interessante en gevarieerde programma en het sociale karakter weer op een grote opkomst.

Donderdagochtend zal gestart worden met een “Breakfast Meeting” waar u informeel met het bestuur van gedachten kunt wisselen over actuele zaken.

Daarna worden ook dit jaar worden weer diverse plenaire sessies georganiseerd.

Tijdens “de Best Abstract Sessie” zal de top van de Nederlandse chirurgische wetenschap zich presenteren en de beste daarvan beloond worden met de “Johnson & Johnson Best Abstract Prijs”. De traditionele Michaël Lecture zal dit jaar plaatsvinden onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging voor Traumatologie.

Wegens succes is de plenaire sessie op vrijdagmorgen “Chirurg in Perspectief” ook dit jaar weer geprogrammeerd.

Op donderdagavond zoals gebruikelijk het gemeenschappelijke diner en aansluitend het Cabaret, dit keer uitgevoerd door de regio Groningen. Daarna: feest waarbij het 25-jarige bestaan van de VAGH voor een extra dimensie zal zorgen!

Na de Lustrumdag dit keer weer ruim baan voor de wetenschappelijke presentaties in de parallelsessies. Nederlandstalige abstracts kunnen zoals gebruikelijk worden ingestuurd via de website van de NVvH. De deadline voor het inzenden van de abstracts is gesteld op 23 januari 2013. De auteurs van 40 geselecteerde abstracts krijgen de gelegenheid om hun abstract voor publicatie aan het British Journal of Surgery aan te bieden. Ook willen wij opnieuw uw aandacht vestigen op de mogelijkheid om abstracts en video’s in te dienen voor de videosessie waar u de beelden van een bijzondere casus, innovatieve techniek of een speciale operatie kunt presenteren.

Tenslotte worden de subverenigingen en werkgroepen opgeroepen om voorstellen in te dienen voor symposia via het NVvH bureau of direct bij een van de leden van de congrescommissie.

Wegens toenemend succes zal het gratis openbaar vervoer bij voorinschrijving gecontinueerd worden. U kunt bij inschrijving aangeven of u hier gebruik van wilt maken en zult dan bij uw toegangsbewijs een gratis openbaarvervoerkaart aantreffen. Vanaf het station zullen er speciale pendelbussen klaar staan om u van en naar de Koningshof te vervoeren.

Dames en heren, de congrescommissie hoopt dat u weer veel abstracts in zult zenden, veel aanvragen voor symposia zult doen.

Wij hopen u over enkele maanden allen weer te mogen verwelkomen op de Chirurgendagen 2013, Koningshof te Veldhoven.

Namens de congrescommissie

Ignace de Hingh, voorzitter

Edward Tan, vice voorzitter

Congrescommissie

Dr. I.H.J.T. de Hingh, voorzitter Dr. J.B.F. Hulscher

Dr. E.C.T.H. Tan, vice-voorzitter Dr. O.H.J. Koning

Mw. M. Balfoort Dr. G.A.P. Nieuwenhuijzen

Dr. M.H.A. Bemelmans Mw. Dr. J.M.T. Omloo

Mw. M. Cohen de Lara Dr. J.P.A.M. Verbruggen

Dr. J. Heisterkamp Prof. dr. J.H.W. de Wilt

congrescie@nvvh.knmg.nl

 

zie ook: www.chirurgendagen.nl

 
Datum:
30 mei 2013 tot en met 31 mei 2013
Plaats:
NH Koningshof Hotel, Veldhoven
Website:
http://www.congresscompany.com/nl/congreskalender/details/155-chirurgendagen-2013.html

Download hier de vooraankondiging met het voorlopige programma:

Download 1eaankondigingchirurgendagen2013.pdf
Pdf, 549Kb

Waar Cobra Medical voor staat!

  • Wij zijn een vernieuwend bedrijf;
  • De patiënt staat bij ons centraal;
  • We leveren producten/diensten met een toegevoegde waarde;
  • Onze medewerkers zijn gekwalificeerd.

 

Cobra Bestelformulier

Download het Cobra Bestelformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Cobra Medical.

Afmelden

Afmelden nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Aanmelden