DICA-congres 2013 (Dutch Institute for Clinical Auditing)

Dutch Institute for Clinical Auditing

Het jaarlijkse DICA-congres vindt in 2013 plaats op 24 en 25 juni in de Beurs van Berlage in Amsterdam.

Onder de titel:

Investeer in Kwaliteit

presenteren alle DICA-registraties de resultaten uit het jaar 2012. Er is ruimte voor presentatie, discussie en het behandelen van gemeenschappelijke thema’s uit de registraties. Zo kunnen we van elkaar leren, de goede voorbeelden delen en de zorg voor patiënten verder brengen.

Investeer in kwaliteit, een oproep van DICA aan alle partijen die betrokken zijn bij de zorg in Nederland. Alleen door een gezamenlijke inspanning kunnen we de kosten omlaag brengen, de kwaliteit op een hoog niveau handhaven en zelfs verbeteren. Veel partijen hebben ideeën hoe dat kan in Nederland. Tijdens dit congres delen zij hun visie en laten ze zien hoe daar in de praktijk aan wordt gewerkt.

 
Datum:
24 juni 2013 tot en met 25 juni 2013
Plaats:
Beurs van Berlage in Amsterdam
Website:
http://www.clinicalaudit.nl/

dicarapport2011.jpg

Wat is DICA?

De Stichting DICA is hét instituut in Nederland dat een valide meetsysteem beheert en uitrolt, inzicht geeft in de kwaliteit van de medische zorg en verbeterpunten aanwijst.

DICA biedt spiegelinformatie aan de beroepsgroepen om hun kwaliteit continu te meten, te vergelijken en te verbeteren: een benchmark in de zorg. DICA is daarmee de norm voor kwaliteitsmeting in de zorg.

DICA wordt door medische beroepsgroepen in Nederland gebruikt om kwaliteit meetbaar en inzichtelijk te maken en hierover te communiceren.

Op dit moment wordt DICA gebruikt voor het registreren van alle behandelingen op het gebied van darmkanker, borstkanker, slokdarm- en maagkanker en longkanker in Nederland. Een aantal andere registraties komt er binnenkort aan.

DICA is een stichting van beroepsverenigingen en werkt samen met grote organisaties in de zorg zoals patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars en het ministerie van VWS.

Vers van de pers: Jaarrapportage 2011.

Download het rapport hier:

Download jaarrapportage2011.pdf
Pdf, 5666Kb

Waar Cobra Medical voor staat!

  • Wij zijn een vernieuwend bedrijf;
  • De patiënt staat bij ons centraal;
  • We leveren producten/diensten met een toegevoegde waarde;
  • Onze medewerkers zijn gekwalificeerd.

 

Cobra Bestelformulier

Download het Cobra Bestelformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Cobra Medical.

Afmelden

Afmelden nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Aanmelden