Organisatie van de chirurgische zorg voor kinderen in Nederland

Op 1 mei 1990 ondertekenden de Raden van Bestuur van het AMC en het toenmalige Academisch Ziekenhuis Vrije Universteit, (nuVUmc) een samenwerkingsverband voor de kinderchirurgie. Dit samenwerkingsverband is vergelijkbaar met de ruiter op de voorzijde van dit programma, die op de Hongaarse pusta tegelijkertijd meerdere paarden in toom probeert te houden.

Ter gelegenheid van onze 20-ste verjaardag als Kinderchirurgisch Centrum Amsterdam (KCA) willen we aandacht schenken aan de organisatie van de chirurgische zorg voor kinderen in Nederland.
In de afgelopen 20 jaar zijn er flinke veranderingen geweest. Enerzijds hebben de zes kinderchirurgische centra in Nederland laten zien dat concentratie van topreferente zorg goed uitvoerbaar is. De keerzijde is een toenemende ‘centripetale' flow van kinderen met chirurgische aandoeningen die ook in algemene ziekenhuizen kunnen worden behandeld.

In de komende tijd zal verdere concentratie en centralisatie van de bijzondere zorg gebeuren. Anderzijds zal de laag-complexe chirurgie bij kinderen weer meer in algemene ziekenhuizen uitgevoerd moeten worden. Deze verjaardag is daarom een goede gelegenheid om de verschillende aspecten van de organisatie van chirurgische zorg voor kinderen te belichten. Een keur van sprekers uit binnen- en buitenland zal hun visie presenteren.

Wij nodigen chirurgen, kinderartsen, anesthesiologen en andere snijdende specialisten graag uit om mee te discussiëren over de toekomstige ontwikkelingen.

Datum:

Vrijdag 11 juni 2010, aanvang 10.00, duur tot 16.30 uur

Plaats:

AMC Collegezaal 5

Vakgebied:

(Kinder) chirurgie, kindergeneeskunde

Doelgroep:

Kinderarts, arts-assistenten kindergeneeskunde, chirurgen, arts-assistenten chirurgie, kinderanesthesiologen, snijdende specialisten, geïnteresseerden.

Taal:

Nederlands en Engels

Kosten:

€ 30,00 p.p.

 
Datum:
11 juni 2010
Plaats:
AMC Amsterdam, Collegezaal 5
Website:
http://www.amc.uva.nl/index.cfm?pid=896&contentitemid=1093&itemid=164

Gerelateerde afdeling(en) EKZ / Kindergeneeskunde

Het Kinderchirurgisch Centrum Amsterdam (KCA) is een samenwerkingsverband tussen het AMC en het VUmc. Dit jaar bestaat het KCA 20 jaar en wordt er een symposium georganiseerd. Het KCA kan beschouwd worden als een model voor samenwerking tussen UMC's voor bijzondere, topreferente zorg. In deze tijd wordt steeds meer gesproken over verdere concentratie en centralisatie van de zorg. Het is daarom een goede gelegenheid om deze verschillende aspecten van de organisatie van chirurgische zorg voor kinderen te belichten.

Organisatie:

Emma Kinderziekenhuis AMC

Contactpersoon:

Lilian Fasioen, secretaresse kinderchirurgie
Telefoon: 020 - 566 5693
E-mail: c.l.fasioen@amc

Download 4-programma.pdf
Pdf, 26Kb

Waar Cobra Medical voor staat!

  • Wij zijn een vernieuwend bedrijf;
  • De patiënt staat bij ons centraal;
  • We leveren producten/diensten met een toegevoegde waarde;
  • Onze medewerkers zijn gekwalificeerd.

 

Cobra Bestelformulier

Download het Cobra Bestelformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Cobra Medical.

Afmelden

Afmelden nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Aanmelden