Scholingscursus VIII Mammacarcinoom NVCO

Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO) organiseert: Scholingscursus VIII Mammacarcinoom 

Borstkanker blijft spannend

De ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling van het mammacarcinoom gaan steeds door. Meer inzicht wordt verkregen in de diversiteit van het biologisch gedrag van “het” mammacarcinoom, beeldvormende apparatuur wordt steeds volmaakter en de behandeling kan daardoor steeds meer individueel worden ingesteld. Het geven van een voor de patiënt op maat gesneden behandelplan met alle voors en tegens wordt steeds ingewikkelder. Het is dus voor alle leden van het mammateam van het grootste belang op de hoogte te blijven van al deze ontwikkelingen.

Het te horen krijgen van de diagnose “kanker” is een zeer spannende episode in het leven van een patiënt en zijn naasten. De overlevingskansen voor patiënten met een mammacarcinoom zijn de laatste decennia gelukkig vergroot. De hiervoor benodigde extra behandelingen maken die tijd voor de patiënt extra spannend. Ook voor de behandelaars wordt de individueel toegesneden behandeling steeds spannender. Vaak wordt op de grens van het haalbare een behandeling gegeven om de patiënt een zo groot mogelijke overlevingskans te bieden. Tevens streven we naar zo min mogelijk mutilatie voor de patiënt door direct na de resectie een reconstructieve operatie te verrichten. Radiotherapie kan steeds nauwkeuriger worden ingesteld en systeemtherapie wordt steeds meer op grond van aan- of afwezigheid van receptoren en andere specifieke kenmerken ingesteld om over- en onderbehandeling te vermijden. Het is spannend of alle geplande behandelingen slagen zonder oponthoud en complicaties. Registratie van de uitkomsten is essentieel om van onze behandelplannen en de resultaten ervan te leren.

Met de huidige cursus verwachten we u op de hoogte te brengen van tal van ontwikkelingen bij het mammacarcinoom. Wij verheugen ons weer op een grote belangstelling. De organisatie dankt allen die bijdragen aan de totstandkoming van deze cursus.

Prof. Dr. E.J.Th. Rutgers

J.E. Rütter

Dr. W.J.B. Mastboom

 
Datum:
1 oktober 2010
Plaats:
Schouwburg Agnietenhof Tiel
Website:
http://www.congresscompany.com/en/congress-calendar/details/58-nvco-scholingscursus-viii.html

Accreditatie wordt aangevraagd bij:

  • Nederlandse Vereniging voor Heelkunde
  • Nederlandse Vereniging voor Radiotherapie en Oncologie
  • Nederlandse Internisten Vereniging
  • Nederlandse Vereniging voor Pathologie
  • Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde
Download nvco_2010_aankondiging.pdf
Pdf, 1598Kb

Waar Cobra Medical voor staat!

  • Wij zijn een vernieuwend bedrijf;
  • De patiënt staat bij ons centraal;
  • We leveren producten/diensten met een toegevoegde waarde;
  • Onze medewerkers zijn gekwalificeerd.

 

Cobra Bestelformulier

Download het Cobra Bestelformulier.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief van Cobra Medical.

Afmelden

Afmelden nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden.

Aanmelden